Közép-európai körkép

Időtartam: 6 nap / 5 éjszaka
Ország:
Részvételi díj:
179.900 Ft
Indulási időpontok:
2023.06.30 - 2023.07.05.
2023.08.25 - 2023.08.30.
Zárt csoportoknak bármikor minimum 16 fő esetén.

Németországban és Csehországban

Részletes program:

1. NAP: SZEGED /PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – KLOSTERNEUBURG – ČESKÝ KRUMLOV

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után, uta­zás hegyeshalmi határátlépéssel Ausztriába. Első megál­lónk Klosterneuburgban lesz. Az itt található apátság alapjai a XIII. századig vezethetőek vissza. Nagyon látványos barokk temp­lomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Ezek megte­kintése után folytatjuk utunkat Csehországba. A délutáni órák­ban érünk Česky Krumlovba, amely szerepel a Világörökségek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépí­tett történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, Városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épü­leteit, belső udvarait és az innen tárulkozó páratlan pano­rámát. Ezt követően folytatjuk utunkat Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően, sétálunk a belvárosban. A főtéren és környékén megtekintjük a Városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd elfoglaljuk szállásunkat. Javasoljuk, hogy a fakultatív vacsoránál kóstolják meg a híres helyi sört.

2. NAP: HLUBOKA – PLZEN – REGENSBURG

Reggeli után Hlubokára kirándulunk. Itt van Csehország egyik leg­látványosabb várkastélya. Nagyon szép az ezt körbe ölelő park is. Barokk és angol gótikus stílusjegyek keverednek a vár épületében. Megtekintjük a belső termeket is. Különösen látványosak a fali­szőnyegek és a könyvtár, ahol több mint 10.000 kötetet őriznek. Folytatva utunkat a másik híres „sörvárost”, Plzent keressük fel. Itt egy látványos múzeumot tekintünk meg, ahol elmesélik a plzeni sör történetét majd kóstolhatunk is a híres nedűből. Ezt köve­tően rövid séta a központban és indulunk tovább Németországba. Délután érkezünk Regensburgba, mely közel 2000 éves. Átsétálunk a Kőhídon, melynek alapjai a XII. századból valók. Középkorban, a Dunán az egyik legfontosabb átkelőhely volt ez a híd. A nagy forgalom miatt érthető, hogy már a középkorban komoly fejlődésnek indult a város. Beérve a központba, kezdjük városnézésünket. Mivel a II. Világháborús bombázások elkerül­ték a várost a több évszázados épületek megmaradtak eredeti állapotukban. A legszebb látnivalóik: dóm, püspöki palota, régi kápolna, Kepler Emlékház és a régi Városháza. 2006-ban az óvárost a Világörökség részének nyilvánították. Regensburgi progra­munk befejezése után elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

3. NAP: NÜRNBERG – ROTHENBURG

Reggeli után Nürnbergbe utazunk. Sok német-római császár választotta tartózkodási helyéül a várost. Az 1470–1530 közötti időszak számít a város virágkorának. Gazdagságát kiváló kéz­művesiparának és a kereskedelem szempontjából kedvező fekvésének köszönhette. Az ezekkel kapcsolatos emlékeket is fel­keressünk. Ízelítő a legfőbb látnivalókból: Szent Lőrinc-templom, Főpiac tér, Miasszonyunk temploma, Ó-városháza, Felsőváros, Dürer-ház, vár (kívülről). Folytatjuk bajorországi nézelődésün­ket és a mesebeli középkori városkába, Rothenburgba megyünk. A belvárost többszáz éves városfal veszi körül. Először megte­kintjük a város fő értékeit, a Spital-bástyát, a Főteret és a gótikus Szt. Jakab-templomot, majd szabadprogram a kellemes hangu­latú városban. Késő délután indulunk vissza szállásunkra.

4. NAP: AUGSBURG – MÜNCHEN

Reggeli után Augsburgba visz utunk. Programunkat a belvá­ros megtekintésével kezdjük. Nagyon szép a Városháza épü­lete. Megtekintjük a monumentális dómot és a központot. Ezt követően elmegyünk a Fuggerei központjához. A híres ban-kárról nevezték el, a negyedet. Fugger szociális célból építette ezeket a házakat a XVI. században. Ezt követően a bajor fővá­rosba, Münchenbe buszozunk. Dél-Németország gazdasági, közlekedési és kulturális központja, egyike Európa legvirágzóbb városainak. Neve a német Mönch szóból ered – mely magyarul szerzetest jelent –, és alakja a város címerében is megtalál­ható. Városnézés: belváros, Miasszonyunk temploma, régi és új Városháza, gótikus kapuk, Maximilian utca szecessziós épüle­tei. Látjuk, hogy Németország egyik legelegánsabb és leggaz­dagabb városa München. Lesz szabadprogram is a központban. Programunk végeztével osztrák szállásunkra buszozunk (2 éj).

5. NAP: BERCHTESGADEN – KÖNIGSSEE – AUSZTRIA

Reggel visszamegyünk Németországba és a közeli Berchtesgadennél felmegyünk a híres Sasfészekhez, melyről jó idő ese­tén mesés kilátás tárul elénk. Látjuk az Alpok vonulatait és a Königsseet is. A fent lévő múzeumban képek utalnak a hitleri időszakra. A hegyről leérkezve egy érdekes üzembe megyünk. A közelben van egy Encián Likőrkészítő, ezt látogatjuk meg. Itt beszélnek az elkészítési módról, majd meg lehet kóstolni a gyógylikőrt, sőt akinek ízlik, vásárolhat is belőle. Ezt követően egy hajókirándulást tehetünk a Königssee-n. Az Alpok vonulatai öle­lik körbe ezt a tengerszemet. Akinek kedve van az velünk tart és hajózik St. Bartolome kikötőig. Kiszállás után itt egy templomot is meg lehet tekinteni, majd visszahajózunk. Szállás, mint előző nap.

6. NAP: HOHENWERFEN – MAYERLING – BUDAPEST

Reggeli után a hohenwerfeni várhoz indulunk. Fekvése miatt csodálatos látvány tárul elénk a szikla tetejéről a környékre. A vár belső kialakítása is nagyon látványos. Ennek megtekintése után folytatjuk utunkat és megállunk Mayerlingben. Megtekintjük azt az emlékhelyet, melyet Rudolf trónörökös emlékére emeltetett Sissi. Jelenleg múzeum is üzemel ott ahol az a vadászkastély állt, melyben öngyilkos lett Rudolf és szeretője. Programunk befe­jezése után hazafelé indulunk. Budapestre érkezés várhatóan 21 óra körül. Utána mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald’s parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald’s parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca – Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 6:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút

Szállás:

3 és 4 csillagos szállodákban

Utazás:

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást

Ellátás:

Reggeli + fakultatív vacsora

Csatlakozási lehetőségek:

Budapest, Budaörs, Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Bonyhád, Győr, Tatabánya, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Pécs, Szeged, Szekszárd, Tolna, Hatvan M3, Paks

Részvételi díj:

2023. június 30 – Július 05. 199 900 Ft
2023. Augusztus 25 – 30. 179 900 Ft

Belépő díjak:

Látnivaló Belépődíj
Klosterneuburg apátság 16 €
Cesky Krumlov – vár 320 cseh korona
Hluboka kastély 320 cseh korona
Plzen – múzeum 100 cseh korona
Nürnberg – katedrális 4 €
Würzburg – Érseki Palota 0 €
Sasfészek 27 €
Königsee hajó 20 €
Kremsmünster – apátság 10 €
Mayerling – vadászkastély 7 €
Rothenburg – Szt. Jakab templom 2 €
Helyi és idegenforgalmi adók 6 €
Belépők ára: kb.: 92 € + 740 cseh korona

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

«
»