Baltikum, Szentpétervár

Időtartam: 10 nap / 9 éj
Ország:
Részvételi díj:
309.000 Ft
Indulási időpontok:
2021.06.22. - 2021.07.01.
2021.08.14. - 2021.08.23.
2021.09.04. - 2021.09.13.
Zárt csoportoknak bármikor minimum 16 fő esetén.

Részletes program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – SZLOVÁKIA – VARSÓ

Reggeli indulás, Parassapuszta után utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Varsóban, melyet az UNESCO a Világörökségek közé sorolt, rövid belvárosi séta és nézelődés az esti órákban. Varsó óvárosát a XIII században alapították. Ez a legrégibb történelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruál­ták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Szép egységes barokk stílusúak ezek az épületek. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ – TRAKAI – VILNIUS

Litvániába érkezve kis kitérőt teszünk Trakai felé. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó öleli körbe. A litván fővárosban, Vilniusban a délután második felében városnézés. A hangulatos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb, mint belül. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszicista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templomban. Itt tartották a lit­ván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképez­hetjük a mellette látható harangtornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban.

3. NAP: VILNIUS – RIGA

Reggeli után, amennyiben valami még kimaradt az előző napi vilniusi városnézésből, akkor azt még indulás előtt megtekint­jük. Ezt követően Lettországba utazunk. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. században épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toronnyal rendelkezik. Ez a legmagasabb épület a fővá­rosban. A Fekete Fejek Háza, mely az ország legnagyobb céh­háza, különösen szép homlokzattal rendelkezik. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. A délután második felében szabadprogram vagy múzeumlátogatási lehetőség. Szállás Rigában.

4. NAP: RIGA – SZENTPÉTERVÁR

Korán reggel indulunk tovább Oroszországba, Szentpétervárra. A határátlépések időtartamának függvényében alakul az esti sétalehetőség az orosz metropoliszban. Szállás Szentpéterváron.

5. NAP: SZENTPÉTERVÁR – CARSZKOJE SZELO

Reggel kezdjük az oroszországi programunkat. Buszos város­nézés (helyi, magyar nyelvű idegenvezetővel) a Néva-parti gyöngyszemben, Szentpéterváron. A város alig több mint 300 éves. Ízelítőként a látnivalókból: Péter Pál erőd és székes­egyház, Admiralitás épülete, Néva-parti paloták, Nagy Péter lovasszobor. Délután fakultatív program keretében Carszkoje Szeloba megyünk, mely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt. Mesés a barokk stílusú Katalin-palota, világhírű a felújí­tott Borostyánterem és a Trónterem. Itt is lesz magyar nyelvű vezetés. Garantált fakultatív program: Carszkoje Szelo megtekintése belépővel: 22.000,- Ft. Estére érkezünk vissza Szentpétervárra, szállásunkra.

6. NAP: SZENTPÉTERVÁR – PETRODVOREC

Délelőtt folytatjuk a városnézést. Belvárosi látnivalók megte­kintése, többek közt a Palota téren látható Téli Palota. Ebben található a híres Ermitázs Múzeum. Ezt is magyar nyelvű veze­téssel tudjuk megtekinteni. Délután fakultatív program kere­tében a csodaszép régi cári kastélyt, az orosz Versailles-t, Petrodvorecet és annak gondozott parkját, szökőkútjait keressük fel. I. Péter alakította ki a palotát és a nagyon hangulatos díszparkot. Megtekintjük a palota belsőt és sétálunk a csoda­szép parkban. Látjuk azt a pompát, amely a cári család életét körbe ölelte. Garantált Petrodvorec fakultatív kirán­dulás belépővel: 20.000,- Ft. Kora délután érkezünk vissza Szentpétervárra, ahol folytatjuk a városnézést (Kazányi-székesegyház, Művészetek tere, Nyevszkij Proszpekt a híres főutca), majd szabadprogram. Aki nem szeretne jönni a fakulta­tív programokra, annak önálló séta Szentpéterváron. A fakulta­tív programokra a helyszínen nem tudunk jelentkezést elfogadni, mert a belépőket előre meg kell rendelnünk. Az oroszországi tartózkodás során a programok sorendje változhat.

7. NAP: SZENTPÉTERVÁR – TALLINN

Délelőtt először Nagy Péter házát majd az Auróra cirkálót tud­juk lefényképezni a Néva-parton. Ezt követően megnézzük a Véren megváltó Székesegyházat, melynek sokszínű hagymakupolái meseszépek. Közelében ajándék- és emléktárgy vásárlási lehetőség. Szentpétervári programunkat az Izsák-székesegyház megtekintésével fejezzük be. Kora délután hagyjuk el a várost és Észtország felé indulunk. Szállás Tallinnban.

8. NAP: TALLINN – LETTORSZÁG – KERESZTEK HEGYE

Délelőtt városnézés az észt fővárosban, Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig marad­tak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óváros­ban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hansa időkre. A szépen renovált épületek mellett megtekintjük a Nyevszkij-székesegyházat, a városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Észtországot és Lettországot elhagyva érkezünk vissza Litvániába. Útközben lát­ványos fenyőerdőket és lombos erdőket is érintünk. Késő délután kitérőt teszünk a Keresztek hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyagból (fa, fém, kő…) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehetőségük keresztet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztet vásárolni.) Szállásunk Litvániában lesz.

9. NAP: LITVÁNIA – KAUNAS – LENGYELORSZÁG

Reggeli után folytatjuk utunkat az Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a „Fehér hattyú”‑nak nevezett régi városházát, a jellegzetes téglagó­tika stílusában épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és az esti órákban érkezünk Lengyelországba, Kielcébe, ahol a szállásunk lesz.

10. NAP: KIELCE – SZLOVÁKIA – MAGYARORSZÁG

Reggeli után rövid séta Kielce központjában. A város fontos kereskedelmi, kulturális és oktatási központ. Fő látnivalók: XII. századi katedrális, Püspöki palota, főutca… Városnézésünk után hazaindulás. Szlovákián keresztülhaladva, parassapusztai határátlépéssel érkezés az esti órákban Budapestre. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

OROSZORSZÁGBA VÍZUM SZÜKSÉGES. IGÉNY ESETÉN A VÍZUMOT IRODÁNK INTÉZI. EBBEN AZ ESETBEN, MÁR JELENTKEZÉSKOR KÉRJÜK AZ ÚTLEVÉL FÉNYMÁSOLATÁT. AZ ÚTLEVÉLNEK A HAZAÉRKEZÉSTŐL MIN. 6 HÓNAPIG ÉRVÉNYESNEK KELL LENNIE!

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald’s parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca – Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald’s parkoló
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald’s parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca – Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút

Szállás:

3 és 4 csillagos szállodákban

Utazás:

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást

Ellátás:

Reggeli + fakultatív vacsora

Csatlakozási lehetőségek:

Részvételi díj:

Belépő árak:

Látnivaló Belépődíj
Ermitázs 25 €
Trakai vára (REPÜLŐSNÉL NINCS) 8 €
Riga katedrális 5 €
Szentpétervár – Izsák székesegyház 10 €
Szentpétervár – Vérző Megváltó 10 €
Szentpétervár – Péter-Pál erőd 10 €
Tallin Dóm 5 €
Tallinn Szentlélek templom 2 €
Tallinn Szentlélek templom torony 3 €
Belépők ára: kb.: 78 €.

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak. 2021-ben áremelkedések előfordulhatnak.

«
»