Felvidék városai és a Magas-Tátra

Időtartam: 4 nap / 3 éjszaka
Ország:
Részvételi díj:
113.000 Ft
Indulási időpontok:
2023.06.09 - 2023.06.12.
2023.07.11 - 2023.07.14.
2023.08.13 - 2023.08.16.
2023.09.06 - 2023.09.09.
Zárt csoportoknak bármikor minimum 16 fő esetén.

Busszal a Magas-Tátrában

Részletes program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN – BUDAPEST – KASSA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Budapest- Miskolc útvonalon haladunk és Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa belvárosában nézelődünk. A főtér legmonumentálisabb épülete a Szent Erzsébet Székesegyház gótikus épülete. Közelében található az Orbán-torony és a híres harang. A tér másik ékessége a szecessziós és neobarokk stílusú Állami Színház. Látványos az előtte lévő szökőkút is. Városnézésünk után rövid szabadprogram a központban. A délutáni órákban továbbindulunk Észak-Szlovákiába. Este érünk Magas-Tátrában lévő szállásunkra (3 éj), majd vacsora.

2. NAP: KÉSMÁRK – LŐCSE – NEDEC – DUNAJEC

Reggeli után megtekintünk egy magyar szempontból fon­tos templomot Késmárkon. A fából készült evangélikus templom vallástörténeti kuriózumnak számít. A mellette épült új templom érdekessége, hogy ebben található Thököly Imre Mauzóleuma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsé­tálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született. Következő állomásunk Lőcse lesz. Ez a város több magyar elbeszélés szín­helyéül szolgált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Délután tovább utazunk és fel­keressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és lengyel főurak ked­velt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően egy különleges tuta­jozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Este érke­zünk vissza a szállásra, vacsora.

3. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs középállomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden is egy szép túrán veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez. Ezt köve­tően ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, kör­besétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyö­nyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látvá­nyosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.

4. NAP: BESZTERCEBÁNYA – SZENTANTAL – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony-Tátra vidékére. Ellátogatunk a Garammenti Régióban található Besztercebányára. Megnézzük a város legfőbb büsz­keségét, a sétánnyá alakított, különleges atmoszférával ren­delkező Szlovák Nemzeti Felkelés terét, amelyet más városok joggal irigyelhet-nek. A város főterére a legszebb kilátás az Óratoronyból nyílik, a karcsú toronyból megcsodálhatjuk a tér színes kavalkádját. Az Óratornyot 1552-ben építették, és a városi fogház részét képezte. A főtér déli oldalának legszebb része a Thurzó ház, amely ma múzeumként működik. Tovább utazva Szentantal városában felkeresünk egy hallatlanul érté­kes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott várban található. A belső berendezések és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb használati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyilvántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mel­lett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál történő határátlépés után 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3:40 MOL benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca – Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Debrecen (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Füzesabony (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:45 Maklári körforgalom, MOL-kút
Miskolc (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 9.30 Pesti úti Auchan (régen Cora) parkoló
Hatvan M3 Le/felszálló kb. reggel 7:00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb. reggel 4:40 Régi 6-os út OMV benzinkút
Tolna Le/felszálló kb. reggel 4:15 Penny Market parkoló
Gyöngyös (Budapest után) Le/felszálló kb. reggel 8:15 Régi 3-as út, Lukoil kút

Szállás:

3 csillagos szálloda

Utazás:

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást

Ellátás:

Félpanzió

Csatlakozási lehetőségek:

Budapest, Dunaújváros, Bonyhád, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd, Debrecen (Budapest után), Füzesabony (Budapest után), Miskolc (Budapest után), Hatvan M3, Paks, Tolna, Gyöngyös (Budapest után)

Részvételi díj:

2023. Június 09 – 12. 113 000 Ft
2023. Július 11 – 14. 115 500 Ft
2023. Augusztus 13 – 16. 115 500 Ft
2023. Szeptember 06 – 09. 115 500 Ft

 

Belépő díjak: 

Látnivaló Belépődíj
Kassa – Dóm 7 €
Késmárk – templom 5 €
Kassa – Rodostói-ház 4 €
Lőcse 4 €
Nedec – Vár 6 €
Dunajec -Tutajozás 15 €
Besztercebánya óratorony (fakultatív) 2 €
Szt. Antal kastély 9 €
Tátralomnic – Kőpataki felvonó 27 €
Ótátrafüred – Tarajka vasút 13 €
Selmecbánya – Asszonyok vára 3 €
Helyi és idegenforgalmi adók 3 €
Belépők ára: kb.: 98 €

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.

«
»