Adventi csillogás Zakopanéban

Időtartam: 1 nap
Ország:
Részvételi díj:
16.000 Ft
Indulási időpontok:
Még nincs meghirdetett időpont.
Zárt csoportoknak bármikor minimum 16 fő esetén.

1 napos kirándulás az adventi varázsban tündöklő Zakopanéban.

Dátumok: 2023.11.25., 12.02. (betelt), 12.09. (betelt), 12.16.(betelt), 12.23.(betelt)

Részletes program:

PROGRAM:

Indulás Debrecenből a mikepércsi úti TESCO  parkolóból 04.00 órakor. Folyamatos utazással, rövid megállókkal érkezés Zakopanéba a délelőtti órákban. Zakopane a Lengyel-Tátra páratlan fekvésű fővárosa, a legnépszerűbb lengyel téli-nyári üdülőközpont, mely számtalan látnivalóval, kirakodóvásárral, mindenféle helybeli kézműves termékkel, étkezési lehetőséggel várja az ide érkező vendégeket.
A település nemcsak lélegzetelállító havas csúcsairól, völgyeiről híres, hanem a múltat idéző erkélyes, egymás fölé magasodó tetőzetű, zsindelyes, szép fafaragású, jellegzetesen zakopanei stílusú gorál házairól is.
Rövid belvárosi séta közben meglátogatjuk a híres ótemplomot, a mellette található „hősök temetőjét”. Ezt követően szabad program keretében felfedezhetjük a hosszú sétálóutcát, melynek karácsonyi forgataga folytatódik a híres „zakopanei piacon”, ahol számtalan eladó csábítja a vásárlókat értékes bőráruktól kezdve, a mindenféle ruhaneműkig, ajándéktárgyakon keresztül a jellegzetes füstölt gurál sajtig.
A szabadidő alatt lehetőség nyílik még feljutni a Gubalowka csúcsra a zakopanei piac végében található felvonóval, a felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat (kb. 35 PLN/fő).
A Gubalowka csúcsról szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk.
A helyiek közkedvelt kirándulóhelye számtalan étkezési lehetőséget is kínál. (Itt többek között különböző faszénen sült kolbászokat, hurkákat, nyárson sült húsokat árulnak).
Késő délután indulunk haza, rövid pihenőket tartva érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Szállás:

nincs

Utazás:

autóbusszal

Ellátás:

nincs

Csatlakozási lehetőségek:

Debrecen, Nyíregyháza, Polgár,Tiszaújváros, Miskolc

Részvételi díj:

Részvételi díj: 16.000 Ft/fő
Az ár tartalmazza az utazást és a csoportkísérő költségét. 
Fakultatív egyéb költség: Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítás   
Belépők: Gubalowka felvonó kb. 35 PLN/fő

«
»