Advent Pozsonyban

Időtartam: 1 nap
Ország:
Részvételi díj:
17.500 Ft
Indulási időpontok:
2023.12.16.
Zárt csoportoknak bármikor minimum 16 fő esetén.

Pozsony, a koronázó város ünnepi fényben

Időpontok: 2023.12.09.(betelt), 12.16., 12.23. (betelt)

1 napos program autóbuszos utazással

 

 

Részletes program:

Indulás Debrecenből (05:00 óra) Budapest érintésével Pozsonyba. A Duna és a Kis-Kárpátok találkozásánál fekvő egykori koronázó város számos látnivalóval, sok híres ember történetével csábítja a látogatókat.  Megérkezés után közös városnéző sétán veszünk részt, melyet a Várdombon kezdünk és az óvárosban fejezünk be. A látnivalók között szerepel a Grassalkovics palota, a Szent Márton Székesegyház, az Academia Istropolitana, a nemesi családok palotái, a Mihály-kapu, a Ferencesek-temploma, a Mirbach palota, a Városháza, a Prímás palota, a Vigadó megtekintése. A városban sétálva megemlékezünk többek között Szent Erzsébetről, Kempelen Farkasról, Rómer Flórisról, Liszt Ferencről.

A szabadidőben egyénileg meglátogatható Lechner Ödön híres Kék-temploma, a Prímás palota reprezentációs termei, vagy a Nemzeti Galéria.

Az adventi időszakban a város több pontján (Fő tér, Eurovea Bevásárlóközpont, Hviezdoslav tér) helyi finomságokkal, mint a pozsonyi kifli, a ribizli bor, a lokse, kézműves termékekkel, programokkal várják a látogatókat.

Haza indulás 18.00 óra körül. Haza érkezés a késő esti órákban.

 

Szállás:

nincs

Utazás:

autóbusszal

Ellátás:

nincs

Csatlakozási lehetőségek:

Debrecen, Nyíregyháza, Polgár, Tiszaújváros, Miskolc, Mezőkövesd, Füzesabony, Gyöngyös, Hatvan, Budapest, Tatabánya, Komárom, Győr

Részvételi díj:

Részvételi díj: 17 500 Ft/fő

Az ár tartalmazza az utazást és a csoportkísérő költségeit.

Fakultatív egyéb költség: Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítás

 

 

«