Bécs, Pozsony és Dél-Csehország

Időtartam: 5 nap / 4 éjszaka
Ország:
Részvételi díj:
105.000 Ft
Indulási időpontok:
2021.06.12. - 2021.06.16.
2021.09.14. - 2021.09.18.
2021.10.01. - 2021.10.05.
Zárt csoportoknak bármikor minimum 16 fő esetén.

Részletes program:

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KITTSEE – POZSONY – DÉVÉNY

Indulás a reggeli órákban. Rajkai határátlépés után érkezünk meg Szlovákiába, majd onnan átlépünk Ausztriába. Közvetlenül a határ mellett található Kittsee. Itt felkeressük a Hauswirth Csokoládégyárat. A gyár boltjában kedvező áron tudunk csokolá­dét vásárolni. Visszajövünk Szlovákiába és magyar emlékek nyo­mába eredünk a királyi koronázó városban, Pozsonyban. Először a Várhoz megyünk fel, ahonnan szép a rálátás a környékre és a Dunára. Ezt követően lemegyünk az óvárosba. Megcsodáljuk a pompásan felújított belváros elegáns főúri palotáit, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, a Mihály-kaput az elegáns Óváros teret és a Nemzeti Színházat. Szabadprogram is lesz, mely után elhagyjuk Pozsonyt és a Dévényi várhoz megyünk, melynek alapjai a IX. századból valóak. A XV. század­ban felújították. Ady is megemlékezi egyik versében a helyről: „Szabad-e Dévénynél betörnöm…” Megtekintjük a múzeumot és szép fotókat készíthetünk a Duna – Morva összefolyásáról és a környékről. Ezt követően szállásunkra utazunk (2 éj).

2. NAP: BÉCS

Ezt a napot az osztrák főváros megtekintésére szánjuk. Programunkat Schönbrunnban, a Habsburgok világhírű kastélyánál kezdjük. Felkeressük a császári család életének látványos színhe­lyét. A kastély és a park a barokk építészet egyik gyöngyszeme. Magyar nyelvű audio guide is segíti a termek még jobb megis­merését. Ezt követően autóbuszos városnézés Bécs belvárosá­ban. Sok a hasonlóság a magyar és az osztrák főváros építészeti megoldásai, palotái között. Itt is van körút, ez a Ring, melyet egy­séges szép eklektikus paloták szegélyeznek. A Bécsi Operaház stí­lusában nagyon hasonlít a Budapesti Operaházhoz. Láthatjuk a parlament és a városháza épületét is. A buszos városnézés után kezdjük sétánkat: Mária Terézia szobor, Hősök tere, Kancellária, Minorita templom. Ezt követően kívülről megnézzük Széchenyi István szülőházát és a Hofburgot (Császári palotát). Megtekintjük a kincstárat, ahol látható a császárok páratlan értékű gyűjte­ménye, amelynek legértékesebb darabja a császári korona, továbbá itt található Bocskai koronája és Nagy Lajos keresztje is. A Lipicai lovarda épületének érintésével megyünk a Szent Mihály templomhoz, majd a Kohlmarkton haladunk a 200 éves Demel cukrászdáig. Aki akarja, a szabadidőben ide visszajöhet és meg­kóstolhatja a jellegzetes bécsi kávét, a melange-t, vagy a Sacher tortát. Tovább haladunk a Kohlmarkton a Szentháromság szo­bor irányába, és így érkezünk a város szívében lévő Szent István székesegyházhoz, melynek építésében Mátyás királyunk is szere­pet vállalt. A templom megtekintése után a Kärtner Str-én sétá­lunk, ekkor lehet gyönyörködni a belváros elegáns üzleteiben. Innen pár lépés a Kapucinusok altemploma, mely a Habsburg család temetkezési helye. A délután hátralévő részében szabad­program, amikor betérhetünk egy cukrászdába, vagy egy ele­gáns üzletbe, de emléktárgyakat is vásárolhatunk. Programunk után szállásunkra visszabuszozunk.

3. NAP: STOCKERAU – TREBON – ČESKÉ BUDÉJOVICE

Reggel a több mint 1.000 éves Stockerauban sétálunk, ahol megtekintjük a barokk templomot, mely Ausztria egyik leg­magasabb templomtornyával dicsekedhet, valamint néze­lődünk a főtéren, ahol lefényképezhetjük a városházát is. Ezek megtekintése után folytatjuk utunkat Csehországba. Első megállónk Trebonban lesz. A reneszánsz stílusú város gyöke­rei a XII. századig nyúlnak vissza. A hangulatos főterét tekint­jük meg. Továbbhaladva a kora délutáni órákban érünk České Budéjovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Érthető, hogy programunkat sörgyárlátogatással kezdjük. Ez kb. 1 órás a program, majd a belvárosba megyünk. A főtéren és környékén megtekintjük a városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolos­tort, majd elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

4. NAP: HOLAŠOVICE – HLUBOKA – ČESKY KRUMLOV

Reggeli után Holašovice nevű falut keressük fel mely Világörökség. A mindössze 120 házból álló település házainak több­sége a parasztbarokk stílus szép példái. A faluban a kellemes séta alatt az az érzésünk, mintha az 1800-as években járnánk. Ezt követően Hlubokára buszozunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb vára. Angol gótika és barokk és stílusjegyek keverednek a vár épületében. Megtekintjük a belső termeket is. Hluboka után Česky Krumlovba buszozunk, amely szerepel az UNESCO Világörökségeinek Listáján. Elsőként megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített történelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, városháza), majd onnan felkapaszko­dunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építmé­nye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen tárulkozó páratlan panorámát, lesz múzeumlátogatási lehető­ség is. Ezt követően szabadprogram a belvárosban. A kora esti órákban visszamegyünk szállásunkra.

5. NAP: JINDŘÍCHUV HRADEC – TELČ – KLOSTERNEUBURG – BUDAPEST

Reggel hazafelé indulunk. Először Jindříchuv Hradecben állunk meg, mely a Vajgar-tó partján terül el. A város fő nevezetes­sége a Vitkovic Henrik által a XIII. században építtetett várkastély. Későbbi tulajdonosai Csehország egyik leggazdagabb főurai, a Rosenberg család tagjai voltak. A város hangulatos utcáit gótikus, reneszánsz és barokk házak díszítik. Ezt követően lehetőség nyílik a vár megtekintésére is. Legközelebb Telčben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotó­kat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közel­ben lévő várról. A központot az UNESCO a Világörökségek közé sorolta. Folytatjuk utunkat Ausztriába. Rövid időre megállunk Klosterneuburgban. Az itt található apátság alapjai a XIII. száza­dig vezethetőek vissza. A nagyon látványos barokk templomának kialakítása az 1730-as években kezdődtek. Kincstára különösen gazdag gyűjteménnyel rendelkezik. Hegyeshalomnál lépjük át a határt. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Buszos felszállási helyek:

Város Megálló típus Időpont Cím
Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr Le/felszálló kb. reggel 8:30 M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald’s parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca – Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya Le/felszálló kb. reggel 7:30 M1-es melletti McDonald’s parkoló
Bonyhád Le/felszálló kb. reggel 3.40 MOL benzinkút
Hatvan M3 Le/felszálló kb reggel 6.00 M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
Paks Le/felszálló kb reggel 4.40 Régi 6-os út OMV benzinkút

 

Szállás:

4 csillagos szálloda

Utazás:

Klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást

Ellátás:

Reggeli + fakultatív vacsora

Csatlakozási lehetőségek:

Részvételi díj:

«
»